Takvim Dışı Usta Öğretici Başvurusu (Ses Eğitimi)

20.11.2023 345

Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler için ses eğitimi kursu için takvim dışı eğitici başvurusu alınacaktır.

Eğitici kriterleri aşağıda belirtilmiştir.

Başvuru yapmak isteyenlerin bizzat Haliliye Halk Eğitimi Merkezi'ne başvuru yapmaları gerekir.

 

EĞİTİCİ KRİTERLERİ

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları kapsamında aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgede yer alan, alan öğretmenleri esas alınarak, sırasıyla;

1. Programın uygulanmasında müzik ve gösteri sanatları alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan alan öğretmenleri ile birlikte özel eğitim öğretmenleri görev almalıdır.

2. Programın uygulanmasında gerektiğinde müzik ve gösteri sanatları alanında sektör deneyimi olan usta öğretici, teknisyen ve meslek elemanları ile birlikte özel eğitim öğretmenleri görev almalıdır.

3. Programın uygulanmasında müzik ve gösteri sanatları alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan alan öğretmenleri ile birlikte özel eğitim okul/kurumlarında en az 2 yıl çalışmış meslek dersi öğretmenleri görev almalıdır.

4. Programın uygulanmasında gerektiğinde müzik ve gösteri sanatları alanında sektör deneyimi olan usta öğretici, teknisyen ve meslek elemanları ile birlikte özel eğitim okul/kurumlarında en az 2 yıl çalışmış meslek dersi öğretmenleri görev almalıdır.

5. Programın uygulanmasında gerektiğinde müzik ve gösteri sanatları alanında sektör deneyimi ile özel eğitim alanında en az 2 yıl çalışmış veya belge sahibi olan alan öğretmenleri, usta öğretici, teknisyen veya meslek elemanları görev almalıdır.